Altijd gepaste zorg

Onze Therapieën & Behandelingen

Met meer dan 20 specialisten die een breed scala aan therapieën en behandelingen aanbieden, is De Nieuwe Lente in Heemstede een geweldige plek voor mensen die op zoek zijn naar professionele hulp. De therapeuten zijn deskundigen in hun vakgebied en blijven zich continu ontwikkelen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte therapeut of coach aanwezig.

Acupunctuur

Acupunctuur en Chinese geneeskunde kent een veelzijdige benadering van ziekte en gezondheid. Het is een leefstijlgeneeskunde en bekijkt een gezondheidsklacht vanuit de systeembiologie, zodat niet alleen de symptomen, maar ook de wortel van het probleem behandeld wordt.

Ayurveda

Ayurveda wordt beschouwd als het oudste gezondheidssysteem ter wereld De holistische gezondheidsleer van ayurveda behandelt het leven in zijn geheel en combineert fysieke, psychische, mentale en spirituele aspecten met het doel lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en zo in de eerste plaats ziektes te voorkomen en zo nodig te genezen.

Haptonomie

Door de drukte van het huidige leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat ons lichaam ‘vertelt’ of laat voelen.
Haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met je gevoelsleven en wat het lichaam ‘vertelt’ over jezelf, over je omgeving en over je relaties met anderen.

Trauma verwerking

Trauma is een veel voorkomende oorzaak van spanning, stress, lichamelijke klachten etc.  Er zijn diverse therapieën die gericht zijn op traumaverwerking. Zoals: Somatic Experiencing ( lichaamsgerichte traumatherapie) en EMDR.

Shiatsu

Shiatsu is een vorm van manuele therapie, waarbij ik jou ondersteun bij het onderzoeken hoe je de balans in je lichaam en geest kunt vergroten. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van massagetechnieken, strekkingen en de ademhaling.

Homeopathie

Homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als iemand te veel of te vaak uit zijn evenwicht wordt gehaald, kan de persoon klachten ontwikkelen of ziek worden. Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te verhelpen, maar het evenwicht te herstellen, van binnen uit.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelvorm waarin je met behulp van hypnose, of trance, meer inzicht in jezelf krijgt en aan je klachten kan werken. Die toestand van trance is iets wat we allemaal wel kennen, en waar we allemaal op dagelijkse basis spontaan in terecht komen,. Maar je kunt zo’n toestand van trance ook actief opwekken. Dat doet een hypnotherapeut voor je.

Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd. Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied.

Massage

maakt je bewust van hoe het er met je lichaam voor staat. Dit is een vorm van (preventief) onderhoud voor je lichaam en het levert naast energie tevens een gevoel van welbevinden en ondersteund tijdens stressvolle perioden. Massage helpt pijnlijke spieren en gewrichten te voorkomen en leidt uiteindelijk tot minder gezondheidsklachten.

Mesologie

Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire(alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen. Tevens is deze geneeswijze gericht op de individuele benadering van de patiënt en op de zelfgenezende kracht van het organisme

Cranio

Bij Cranio zal er middels zachte aanraking en subtiele nauwelijks voelbare bewegingen het bindweefsel volgen en voelen waar de ‘opstopping’ zit en behandelen, waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam een boost krijgt en de balans weer terugkomt.

Psychologie & Psychotherapie

Therapie gesprekken zijn gericht op psychische klachten en gaan dieper dan coaching. Er wordt snel naar de kern gegaan van het probleem.
In de behandeling wordt gewerkt vanuit een holistisch perspectief.

Osteopathie

Het woord osteo­pathie komt van ‘osteon’ (weefsel) en ‘pathos’ (voelen). Tevens bestaat osteo­pathie uit het woord ‘os’ (bot) en ‘pathie’ (ziekte). Osteo­pathie is een behandel­vorm die zich richt op de beweging van en in het lichaam: het bewegings­­apparaat, de organen en de schedel.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Het doel is om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. Vaak worden daarbij hoge doseringen vitamines en mineralen geadviseerd.