Moon Spanjer

Arts vrouwengezondheid
View My Schdule

Phone:

Email Id:

moon@denieuwelente-heemstede.nl

Address:

Biography:

E-mail: moon@denieuwelente-heemstede.nl
Tel: 06-57319542
Website: www.bodylogic.nl

Veel gezondheidsproblemen bij vrouwen worden gekenmerkt door veranderingen in het metabolisme, onze stofwisseling. De verbranding in onze cellen loopt dan niet meer optimaal.

Die verbranding zorgt voor de energie die ons levend maakt. Deze energie, noem het biologische energie, is nodig voor al onze functies. Het immuunsysteem, onze spijsvertering en onze hormonale balans hangen ervan af.

Het mooie is dat je zelf invloed kan uitoefenen op jouw metabolisme. Voeding, leefstijl en de omgeving beïnvloeden de stofwisseling namelijk. Door die aan te pakken kan je jouw stofwisseling optimaliseren.

Voor wie?

Lage schildklierwerking

Reuma en andere auto-immuunziekten

Vrouwengezondheid

Over Moon Spanjer

Ruim tien jaar geleden, vlak voor de start van mijn geneeskunde studie, werd ik gegrepen door het metabolisme. Sindsdien verdiep ik mij in de rol van het metabolisme bij verschillende gezondheidsproblemen en hoe je die met voeding, leefstijl en bepaalde middelen kan aanpakken.

Met het oprichten van mijn eigen gezondheidspraktijk Body Logic kan ik eindelijk mensen vanuit deze visie ondersteunen. Ook schrijf ik een inhoudelijke nieuwsbrief genaamd de Body Logic Inzichten, waarin ik verslag doe van mijn onderzoek. Er wordt namelijk steeds meer bekend over de invloed die ons metabolisme uitoefent op onze gezondheid. Die theorie vertaal ik graag naar de praktijk. In 2023 houd ik mij bezig met de gezondheid van moeder en kind.

Om mijn kennis te verbreden heb ik het eerste jaar van de opleiding ‘Integrative Medicine en leefstijlgeneeskunde’ gevolgd van de Academy for Integrative Medicine. Ook volg ik diverse nascholingen. Onder andere van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) waar ik ook bij aangesloten ben.

Integrative Medicine is een stroming binnen de geneeskunde, overgevlogen vanuit de Verenigde Staten. Binnen de Integrative Medicine streeft men naar optimale gezondheid. De arts is coach en kijkt daarbij met een holistische blik naar de hele persoon. Integrative Medicine combineert de reguliere geneeskunde met leefstijlgeneeskunde. Een belangrijk onderdeel is ook het gebruik van natuurlijke middelen en andere geschikte therapieën indien daar voldoende bewijs voor is.

Zie mijn website voor het actuele aanbod en tarieven

Follow me: