Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie helpt je je emotionele veerkracht te vergroten en de flow weer terug te brengen in je leven.

Je maakt een stap voorwaarts, voorbij de belemmerende patronen en lichaamspantsers die je houding en gedrag in stand houden. Mensen die deze behandelvorm hebben gevolgd, ervaren over het algemeen meer energie en zin in hun leven. Ze ervaren helderheid in wat goed is voor henzelf en beleven meer plezier in relaties en vriendschappen.

Deze lichaamsgerichte therapievorm werkt door op een diepere bewustzijnslaag: niet alleen begrijpen, maar juist voelen en ervaren. Net als dat je hersens een opslagvat zijn van herinneringen, zo is je lichaam dat ook. Je lichaam draagt herinneringen uit je vroege kindertijd, de periode vóórdat je hersens genoeg ontwikkeld waren om herinneringen bewust op te slaan. In je volwassen leven kunnen die (onbewuste)herinneringen zich uiten in fysieke en emotionele klachten die onverklaarbaar lijken.

Door je lichaamssignalen te herkennen én door in te zoemen op je lijf, d.m.v. aandacht, ademen, bewegen en praten, kunnen fysieke en emotionele blokkades veranderen of zelfs verdwijnen. Hierdoor wordt een blijvende verandering mogelijk.

Klachten

Uitingen waar deze lichaamsgerichte psychotherapie o.a. bij helpt:
• Je wilt meer plezier in je leven.
• Je moet zoveel van anderen of van jezelf.
• Je loopt steeds tegen dezelfde frustraties aan.
• Je trekt je terug uit contact met anderen.
• Je ervaart onvrede en weet niet waarom.
• Je hebt onverklaarbare emotionele uitbarstingen.

Therapeuten

Therapeut:Sandra Klein
Telefoon: 06-12177155
E-mail: sandra@totembodymind.nl