Coaching is een vorm van begeleiding in een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte helpt. Elke coach heeft een eigen manier van werken.

 

Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching helpt je je inzicht te krijgen in lichaamspantsers en ingesleten gedragspatronen die je houding en gedrag in stand houden. Van hieruit kan bewustzijn ontstaan en ruimte om anders met een situatie om te gaan. Mensen die deze behandelvorm hebben gevolgd, ervaren over het algemeen meer energie.

Deze lichaamsgerichte benadering werkt door op een diepere bewustzijnslaag: niet alleen begrijpen, maar juist voelen en ervaren. Net als dat je hersens een opslagvat zijn van herinneringen, zo is je lichaam dat ook. Je lichaam draagt herinneringen uit de periode voordat je hersens genoeg ontwikkeld waren om herinneringen bewust op te slaan. Door bewustzijn te creëren op je lichaamssignalen ontdek je de invloed die dit heeft op huidige manier van handelen. Deze inzichten en ervaringen creëren ruimte voor verandering.

Uitingen waar deze lichaamsgerichte coaching o.a. bij helpt:
• Je wilt een stap maken in je leven, maar het lukt je niet deze te zetten.
• Je wilt je veerkracht terug krijgen na een periode van tegenslag.
• Je vindt het moeilijk om aan iets te beginnen, of iets af te maken.
• Je wilt beter kunnen omgaan met afwijzing.
• Je wilt je eigen grenzen beter kunnen aangeven.
• Je wilt in contact met de ander je kunnen uitspreken.
• Je hebt behoefte aan meer focus.

Methoden:
De lichaamsgerichte benadering kent vele vormen. Ik integreer verschillende methodieken, zoals: Ademen, Bio-energetica en Bodydrama. De theoretische basis van mijn werkwijze ligt in de Karakterstijlen (Alexander Löwen) en in de Neuro-affectieve ontwikkeling (Marianne Bentzen).

Voor wie?
De lichaamsgericht benadering is voor volwassenen die hun emotionele veerkracht willen vergroten en de flow terug willen in hun leven. Ervaring is niet nodig, wel bereidheid om het onderzoek naar jezelf aan te gaan.

Wil je weten of ik en mijn manier van werken bij jou past? Ik nodig je uit contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.
Meer informatie vind je ook op www.totembodymind.nl.

Therapeut: Sandra Klein
Telefoon: 06-12177155
E-mail: sandra@totembodymind.nl

 

Kinesiologie & PMA coaching

Vaak proberen we onze klachten op te lossen met denken, met ons bewustzijn. Je denkt te weten wat er aan de hand is en je zoekt/bedenkt hier een oplossing voor. Vaak stop je hier veel tijd en moeite in terwijl je niet werkt aan het échte probleem. Anders was je klacht al lang opgelost. De oorzaak van je klacht (en dus de oplossing) vind je in je onderbewustzijn. Onderbewuste patronen kun je bewust maken met kinesiologie en PMA coaching. Op deze manier pak je het probleem bij de wortel aan.

Kinesiologie
Je lichaam is een energiesysteem en is zo gemaakt dat het zichzelf kan genezen. Als je bijvoorbeeld griep krijgt, wordt je over het algemeen ‘vanzelf’ weer beter en een wondje verandert na verloop van tijd weer in gezond weefsel. Dat heeft de natuur mooi geregeld. Als de stress in je energiesysteem te groot wordt ontstaan er blokkades en stagneert de energie waardoor klachten ontstaan. Kinesiologie is een behandelmethode waarbij je lichaam door onbewuste spierspanning aangeeft waardoor energieën stagneren en hoe deze blokkades gecorrigeerd kunnen worden zodat het lichaam weer in staat is zichzelf te herstellen.

De methode werd in de jaren ’60 ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart. Hij bundelde onderzoek, kennis en ervaring uit fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie.

PMA coaching
PMA (Progressive Mental Alignment) is een wetenschappelijk onderbouwde coaching methode waarbij je een brug slaat tussen onderbewuste processen en je bewustzijn. Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je hersenen. Veel herinneringen kunnen we terughalen, maar soms maak je een gebeurtenis mee in je leven waarin een negatieve ervaring of een emotioneel trauma ervoor zorgt dat de gebeurtenis verkeerd in je hersenen wordt opgeslagen. Met als gevolg dat je de gebeurtenis niet meer (helemaal) kunt herinneren. De emoties die je op dat moment voelde gaan zich hechten aan, voor je hersenen, vergelijkbare situaties omdat de herinnering niet goed door je hersenen is verwerkt.

Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je plotseling angstig of boos wordt in een bepaalde situatie zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare reden voor is. De verkeerd opgeslagen herinnering (bij PMA noemen we dat een bad cluster) heeft hiermee te maken, het is een onbewuste stoorzender geworden. De bad clusters hebben grote invloed op de keuzes die we maken, ons gedrag, de overtuigingen die we hebben, onze gezondheid en dat wat we willen bereiken maar wat niet lukt. Met PMA coaching spoor je de verkeerd opgeslagen herinnering op zodat de emoties die bij die herinnering horen alsnog aan elkaar gekoppeld kunnen worden en geen verstorende werking meer hebben voor je gezondheid.

Klachten waarvoor je in mijn coaching praktijk terecht kunt:
Stress, onrust, vermoeidheid, angstgevoelens, depressie, onzeker zijn, problemen op je werk, burn-out, trauma, overspannen, het gevoel hebben dat je meer uit je leven kan halen maar hiertoe niet in staat zijn, lichamelijke klachten, relatieproblemen, vage klachten waar geen oorzaak voor gevonden wordt.

Meer informatie kun je vinden op mijn website www.sandrataal.nl
Ik ben aangesloten als beroepscoach bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

therapeut: Sandra Scherff-Taal
telefoon: 06-1500 3675
email: contact@sandrataal.nl

 

Chaos op orde Coaching

Chaos op Orde coaching voor meer rust en ruimte in je hoofd, huis en administratie of bij belangrijke gebeurtenissen in je leven zoals bijv. een scheiding of verhuizing.

“Herken je het dat je soms gewoon niet aan de gang gaat met wat je eigenlijk wilt of moet doen, je hele andere dingen oppakt en zelfs dat dat niet lukt? Soms is het teveel zodat je niet weet waar je moet beginnen; soms speelt angst een rol; soms is het het verleden of herinneringen en soms kunnen we het gewoon niet zelf. Eigenlijk wil je iets anders, maar je weet gewoon niet wat of het ontbreekt je aan energie en enthousiasme. Het lukt je maar niet om bepaalde knopen door te hakken. Je moet bezuinigen maar hoe? De advocaat vraagt allerlei stukken en cijfers en dan? – in een toch al moeilijke tijd? “CD van jou, CD van mij?” Je huis gaat in de verkoop, je gaat verhuizen, huis barst uit zijn voegen, – en al die spullen dan?”

Chaos op Orde coaching en Marma, een mooie aanvulling op elkaar en een weldaad apart. Net dat zetje dat je soms nodig hebt…

Sessies mogelijk in De Nieuwe Lente, in Haarlem of aan huis.
Therapeut: Esther Verhoek
Telefoon: 06 – 42 01 62 40
E-mailadres: esther.verhoek@hotmail.com