Shahaira Brokke

Hypnotherapeut
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail:    Shahaira@denieuwelente-heemstede.nl
Tel:         06-22133571
Website: almamindzorg.nl

Mijn naam is Shahaira Brokke en werk al jaren enthousiast met diverse vormen van integrale psychotherapie zoals o.a. hypnotherapie, regressietherapie en voice dialogue. Ik heb voor aanvullende steun voor de psychotherapeutische klachten ook de opleiding Homeopathie gedaan.

Voordat ik mij vestigde bij De Nieuwe Lente, woonde en werkte ik op Aruba waar ik een praktijk voor integrale psychotherapie had. Mijn cliënten varieerden in leeftijd en achtergrond, wat niet verwonderlijk is op zo’n multicultureel eiland. Zowel in persoonlijke als professionele zin heb ik veel ervaring met kinderen. Ik gaf therapie en begeleiding aan de jonge bewonertjes van een kindertehuis met al hun mogelijkheden en hun uitdagingen op het pad naar volwassenheid. Ook gaf ik Theradans- & Mandalaworkshops en bedrijfstrainingen op het gebied van gezondheid en mentaal welzijn.

Wat mij interesseert en waar ik mijn werk van gemaakt heb is dat u en ik de wereld om ons heen ‘zien’ vanuit ons Bewuste (het bewustzijn: denken, logica en wilskracht) maar dat dit slechts 10% van onze werkelijkheidsbeleving is.

De overige 90% speelt zich Onbewust af en stuurt vanuit de achtergrond feitelijk ons leven aan. Die 90% bestaat uit onze gewoontes, overtuigingen, waarden, emoties, beschermingsreacties, verbeeldingskracht en intuïtie.

Het onbewuste is vanuit die 10% moeilijk bereikbaar. Iets wat met hypnotherapie en ondersteunende vormen van integrale psychotherapie wel kan.

Een klop op de ‘werkelijkheidsdeur’ (een ongemakkelijke ontmoeting met een actuele levenssituatie) dwingt ons het leven te herzien; een andere positie uit te proberen waarbij we eventuele missers of niet genomen kansen onder ogen te komen of veranderingen moeten accepteren – Ieder mens heeft er mee te maken.

Ik werk met:

Hypnotherapie, Psychosociaaltherapie, Voice Dialogue, Simontontherapie,  Regressietherapie, NLP/NEI, Homeopathie, Mandala workshops, Theradans, Bachflowers

In 2003 rondde ik de 4-jarige ASPI studie af in Krommenie. Later is de opleiding in andere handen gekomen en wordt de opleiding nu Energetisch Integraal Therapie genoemd; een mooie, ruime en effectieve integratie van goedwerkende vormen van psychotherapie. Daarnaast heb de opleidingen Westerse Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis gedaan waarna ik een inspirerende opleiding tot Hypnotherapeut gevolgd heb.

Ik ben lid van beroepsvereniging BATC en hypnotherapie wordt door de aanvullende zorgverzekering deels vergoed  – Zie uw polis voor specifieke details