Massage

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel.

Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

Lichaam en geest
Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt beter.

Pijn of klacht
Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Al met al kun je zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

Soorten massage

Sport- en triggerpointmassage:

Sportmassage is een massagevorm waarbij er op een stevige manier de spieren worden behandeld (soms ook wel “deep tissue massage” genoemd).  Sportmassage heeft als doel het reduceren van (spier)klachten, elimineren van spierknopen (triggerpoints) en het verbeteren van de bloedtoevoer.
Sportmassage is natuurlijk niet alleen voor sportievelingen, maar ook voor mensen die graag een wat stevigere massage ontvangen.

Shiatsu massage:

Shiatsu massage is een vorm van manuele therapie, waarbij de therapeut jou ondersteunt bij het onderzoeken hoe je de balans in je lichaam en geest kunt vergroten. Door de kenmerkende kalme aanrakingen en strekkingen is Shiatsu als therapie zeer effectief om spanning, pijn en vermoeidheid te verminderen. Deze massagetherapie wordt door de kleding heen gegeven. Een Shiatsu behandeling kan specifiek tot doel hebben bepaalde klachten te behandelen, maar kan ook meer op ontspanning gericht zijn.

Cupping:

Cupping wordt ook wel vacuümtherapie genoemd. Het is een methode waarbij er gebruik wordt gemaakt van  cups . Door de huid lokaal vacuüm te zuigen komt er een verbeterde doorbloeding van de spieren en de huid en word het bindweefsel soepeler. Hierdoor kunnen de spieren en huid zich makkelijker van afvalstoffen ontdoen.
Daarnaast is cupping een goede manier om verschillende lichamelijke blokkades op te heffen en volledige ontspanning te (her)vinden.

Voetreflexmassage:

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Stoelmassage

Stoelmassage is een krachtig en effectieve vorm van massage, waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen. Met duimen, handpalmen en ellebogen drukt de masseur op acupressuurpunten en meridianen. Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, het werkt ook preventief en helpt zelfs om bestaande klachten te verlichten. Stoelmassage bevordert het algehele welzijn.

Klachten

  • Vermindert stress
  • Stimuleert het geluksgevoel
  • Verhoogt je weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft energie!

Therapeuten

In het centrum zijn er verschillende therapeuten die gebruik maken van diverse massagetechnieken tijdens een behandeling.

Therapeut: Douwe de Vries
Tel: 06 – 55 30 27 55
E-mail: Douwe@denieuwelente-heemstede.nl

Therapeut: Saskia Beukman
Tel: 0624206066
E-mail: Saskia@denieuwelente-heemstede.nl

Therapeut: Pepijn Vanthoor
Tel: 06-11017220
E-mail: Pepijn@denieuwelente-heemstede.nl

Therapeut: Roeland Krijnen
Tel: 06-83082766
E-mail: Roeland@denieuwelente-heemstede.nl

Therapeut: Martine de Ruiter
Tel: 06-55347707
E-mail: Martine@denieuwelente-heemstede.nl