Jolande Velgersdijk

Homeopaat & Orthomoleculair therapeut
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail: jolande@denieuwelente-heemstede.nl
Tel: 06-16954331
Website: www.jolandevelgersdijk.nl
Behandeld:
  • Hormoonbalans
  • Slapeloosheid
  • Allergie

Biografie
Mijn naam is Jolande Velgersdijk (1969), ik ben homeopaat.
Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de manier waarop het lichaam en de geest op verstoringen reageren: een wond die geneest; je ontzettend ziek voelen en twee dagen later je niet meer kunnen voorstellen hoe dat voelde; intens verdrietig zijn en korte tijd daarna weer vol enthousiasme en energie iets gaan doen; de verschillende manieren waarop iemand verdrietig of boos of blij kan zijn. Steeds weer vindt het individu een balans. En soms is er wat extra nodig om de optimale balans te bereiken. Dan kan homeopathie u helpen.

Na de middelbare school studeerde ik pedagogische wetenschappen in Amsterdam, waarna ik bijna 20 jaar in het bedrijfsleven heb gewerkt, voornamelijk aan internationale projecten. Dit deed ik met veel plezier en overgave. Vooral de mensen waar ik mee werkte inspireerden mij. De interesse in ‘de mens’ in al zijn hoedanigheden, maakte dat ik in 2007 besloot om mijn werk te combineren met een opleiding tot complementair therapeut. De benadering van ziek zijn en gezondheid binnen de homeopathie en de diepe werking van de homeopathische middelen, maakten dat ik dit als hoofdrichting heb gekozen. Na mijn afstuderen ben ik in 2015 mijn eigen praktijk in Haarlem begonnen en nu, juli 2019, ook bij De Nieuwe Lente in Heemstede. In de periode 2015 tot en met 2017 werkte ik part time in een praktijk waar vooral met bioresonantie wordt gewerkt.

Naast nascholingen voor homeopathie, o.a. Homeopathische Detox, Homeopathie bij Kanker en verdieping van verschillende middelen en thema’s, volg ik opleidingen op het gebied van medische kennis, orthomoleculaire ondersteuning, bioresonantie en leefstijladviezen. Zo volgde ik o.a. de opleidingen Hormoon Factor Trainer en Orthomoleculair kindercoach  en op dit moment studeer ik Klinische Psycho Neuro Immunologie.

Consult:

Een eerste consult duurt voor kinderen (tot 11 jaar) 60 minuten en voor oudere kinderen en volwassenen 90 minuten. Voor vervolgconsulten reserveer ik standaard 45 minuten. In overleg is het mogelijk langer tijd te reserveren. In het eerste consult wordt uitgebreid gesproken over de klacht of de hulpvraag waar u mee komt. Vervolgens wordt er gesproken over andere mogelijke klachten die u nu heeft en waar u in het verleden last van heeft gehad. Ook bespreken we bijvoorbeeld uw voedselvoorkeuren, of u juist van warmte of van koude houdt en uw slaappatroon. Op die manier wordt het gehele beeld in kaart gebracht. Vervolgens krijgt u een homeopathisch middel.

In een vervolgafspraak bespreken we hoe het met u is gegaan na de inname van het middel. Aan de hand van uw reactie op het middel en hoe het met u gaat  op het moment van het vervolgconsult, wordt besloten hoe het traject verder gaat.

Tarieven:

  • Eerste consult (90 minuten) : 110 euro
  • Eerste consult kind (60 minuten) : 85 euro
  • Vervolgconsult (50 minuten) : 75 euro
  • Acuut consult/telefonisch (per 15 minuten) : 30 euro

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), ik heb de opleiding Medische Basis Kennis afgerond (PLATO) en ik ben ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Op basis daarvan vergoeden veel verzekeraars een deel van de kosten van het consult als u aanvullend verzekerd bent  voor complementaire / alternatieve geneeswijzen. Vraag eventueel bij u verzekeraar na of dat ook voor u geldt.

Follow me: