Renée van Alten

Craniosacraal-, Reattach, & Fysiotherapeut n.p.
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail: renee.vanalten@denieuwelente-heemstede.nl
Tel: 06-12678584
Website: craniosacraalheemstede.nl
Behandeld:
  • Hoofdpijn
  • (Onbegrepen) Restklachten
  • Emotionele disbalans

Biografie

Mijn naam is Renée van Alten- Ochse Freiwald, in 1986 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 1991 ook sensorische integratie therapeut, later ook nog verbonden geweest als docent mentor aan die opleiding sensorische integratie therapie tot 2007. Zodoende heb ik extra kennis en ervaring met het behandelen van kinderen. Via die opleiding kwam ik in aanraking met Craniosacraal therapie wat een waardevolle aanvulling bleek op mijn handelen als therapeut. De fysiotherapie heb ik deels vaarwel gezegd, omdat de craniosacraal therapie mijn hart heeft gestolen.

In 2005 heb ik de opleiding tot Craniosacraal therapeut afgerond aan het Upledger Instituut Nederland en ben sindsdien geregistreerd Craniosacraal therapeut. Inmiddels heb ik veel nascholingscursussen gevolgd die een aanvulling zijn op het Cranio werk, zoals de pediatrie cursussen, viscerale technieken, whiplash, trauma en regulatie, binding met allemaal hetzelfde aangrijpingspunt namelijk de fascie (de omhullende en verbindende bindweefsel structuren).

Sinds 2019 ben ik ook ReAttach therapeut en heb verdiepende scholing hierin gevolgd. ReAttach is een vriendelijke interventie “als praten niet helpt”.

Daarnaast ben ik geschoold om op basisscholen in de onderbouw het project “aanraken doe je zo” te geven. Dit is een project over aanraken, met als doel een die pijn of verdriet heeft te helpen. Op die manier en met die intentie aanraken kan iedereen.

Mijn motto is:

Vertel het me en het
waait door me heen.

Laat het me zien en ik
weet het morgen nog.

Laat het me voelen en
ik weet het mijn hele leven.

Lao Tse

Follow me: