Craniosacraal therapie

Wat is Craniosacraal therapie, ofwel Cranio

Het Craniosacrale systeem, je schedel en heiligbeen vormen samen met de hersen- en ruggenmergvliezen(bindweefsel) een eenheid. Hierin bevinden zich hersenen- en ruggenmergvloeistof.

Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elke spier, elk bloedvat is bekleed met een eigen stukje. Bindweefsel is daarmee de bindende factor in ons lichaam. Het beschermt, steunt en houdt alle onderdelen van elkaar gescheiden (en bij elkaar). Belangrijk is dat het bindweefsel kan meebewegen en ‘verglijden’ tijdens al onze bewegingen, zoals lopen, zitten, sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

Binnen de Cranio wordt het lichaam en geest als één geheel gezien met als verbindend element al het bindweefsel van het lichaam.

De Cranio therapeut zal middels zachte aanraking en subtiele nauwelijks voelbare bewegingen het bindweefsel volgen en voelen waar de ‘opstopping’ zit en behandelen waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam en de balans weer terugkomt.

Cranio is een mooie complementaire (aanvullende) therapie en kan niet een reguliere behandeling vervangen. Er is geen verwijzing nodig van een arts en de meeste zorgverzekeraars vergoeden Cranio.

Klachten

Craniosacraal therapie kan bijna bij elke aandoening worden toegepast, van rug-, buik, nek, hoofdpijn en chronische pijn tot duizeligheid en klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling.

Maar ook
concentratiestoornissen
stress
burn-out
RSI
whiplash
hyperventilatie
Emotionele problematiek
spanningsklachten
onrust bij kinderen of volwassenen kunnen worden behandeld.

Therapeuten

Post not found!

Klik op de foto voor meer informatie!