Thijs Tjaden

Woonbioloog
View My Schdule

Telefoon:

023-5478069

E-mail:

thijs@denieuwelente-heemstede.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56a, Heemstede

Meer info:

Mijn naam is Thijs Tjaden en ben sinds begin van deze eeuw woonbioloog.
Veel mensen zullen niet bekend zijn met de term ‘woonbioloog’ maar in Duitsland is het een redelijk veel voorkomend beroep.
Een woonbioloog onderzoekt een woning op pathogene (ziekmakende) eigenschappen.
In 1994 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer; Ik was en ben nog steeds de eigenaar van dit kleine bedrijf met tot 2008 gemiddeld 4 personeelsleden in de elektrotechniek.
In 1999 kwam ik in aanraking met een woonbioloog die ook cursussen gaf om het vak te leren. Ik leerde tijdens de cursus meten met een lecherantenne. Een soort geavanceerde wichelroede. Na heel veel oefenen kreeg ik het meten steeds meer in de vingers.
Omdat ik uit de techniek afkomstig ben, ging ik me ook interesseren voor de technische metingen. Het meten van straling van zendmasten, mobieltjes, wifi routers, maar ook van luchtkwaliteit en de invloed van elektriciteitsleidingen op het menselijk lichaam. In 2000 was Tjaden Woonbiologie een feit.
Het werd me steeds duidelijker dat hoe meer ik de straling van alle elektrische apparaten terug kon dringen, hoe prettiger mijn cliënten zich in huis begonnen te voelen.
Nadat ik rond 2012 mijn eigen woningharmonisator had uitgevonden (OHRB woningharmonisator) bleek dat heel erg veel mensen hier baat bij hadden. Met name het slaapgedrag verbeterde bij het grootste deel van de gebruikers (± 1500 in 2017)
Ik werk op afspraak in de Nieuwe Lente.