Rosa de Palma

Docent Essentrics
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail: rosa@denieuwelente-heemstede.nl
Tel: 06-26522342
Website: www.rosadepalma.com

Mijn naam is Rosa De Palma en sporten is mijn lust en mijn leven. Mijn achtergrond is marketing en communicatie. Ik heb jarenlang in de media gewerkt in verschillende functies. Na de geboorte van mijn twee kinderen, Luuk (2010) en Sofia (2012), heb ik van mijn liefde voor sporten en bewegen werk gemaakt. Ik heb een opleiding tot fitnessdocent gevolgd, ben Essentrics docent level 2 en ik volg de HBO opleidding Osteopathie aan het Sutherland College.

Bij Studio De Nieuwe Lente geef ik 3 keer in de week Essentrics les. Essentrics is een full body workout waarbij tegelijkertijd de spieren worden verlengd en versterkt.door middel van dynamisch stretchen. Dynamisch stretchen in de beweging zorgt ervoor dat de automatische reflex van jouw lichaam meegaat in een kleine verlenging. Daardoor creëer je ruimte, je bewegingsvrijheid wordt vergroot in de gewrichten en in de pezen en de spieren worden verlengd. Essentrics gebruikt sierlijke, van ballet en tai chi afgeleide bewegingen om deze verruiming mogelijk te maken.

Met Essentrics werken we met het fascia, een bindweefselnetwerk, in het lichaam dat loopt van tot teen, van huid tot in het bot.

Maar minstens zo belangrijk is dat er tussen deze vliezen een vloeibare gel zit dat ervoor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen bewegen. Fascia zorgt dus zowel voor stabiliteit, wrijvingsloos bewegen en veerkracht. Een belangrijke rol voor je gezondheid en je mobiliteit.

 

Follow me: