René Tol

Yoga docent
View My Schdule

Phone:

Email Id:

yoga@denieuwelente-heemstede.nl

Address:

Biography:

 

Biografie:
Toen ik 14 jaar was hoorde ik een gesprek over yoga. Het was 1968 en in de bibliotheek stond één boek over dit onderwerp. Ik nam het boek mee naar huis, las het en begon. Mijn interesse is sinds die tijd eigenlijk alleen maar toegenomen. Yoga geeft mij steeds dieper inzicht in ons als mens, ons leven, onze gezondheid en ons bewustzijn.  Ik werd professionele Yogaleraar en heb Yoga opleidingen gevolgd bij Hans Wesseling, Robert van Heeckeren, Saswitha en vele anderen. In 1978 haalde ik een leraar certificaat bij de erkende school van Truus Boulogne in Scheveningen.

Met veel plezier heb ik bijgedragen aan het populariseren van Yoga in Nederland via gezondheidscentra, buurthuizen en eigen cursussen. Naast mijn yoga interesse ben ik afgestudeerd in Natuurkunde en Wiskunde en heb een organisatie advies praktijk Yuj Advies bv.

De laatste jaren ben ik bestuurslid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en voorzitter van de VYN commissie bijscholing. Ik geef bijscholingen aan collega docenten en ben gastdocent voor een aantal meer specialistische onderdelen van yoga. Mijn vrouw Marja en ik maken samen “de Tao van levendige Relaties”, workshops en consulten voor stellen die hun relatie willen verdiepen en verlevendigen.

Heerlijk om als Haarlemmer in Heemstede met enthousiaste mensen yoga te kunnen doen in “de Nieuwe Lente”.