Madeleine de Haan

Kinder en tiener Yoga
View My Schdule

Telefoon:

06-13655853

E-mail:

madeleinedehaan@hotmail.com

Adres:

Raadhuisstraat 56a

Meer info:

Mijn eerste kennismaking met yoga was in India toen ik les kreeg van een yogi uit het dorp waar ik vrijwilligerswerk deed. Toen ik terug kwam ben ik lessen gaan volgen en merkte ik snel dat ik meer wilde weten over yoga en haar achtergrond. Dat was dan ook mijn motivatie om een 3-jarige yogaopleiding te volgen bij Fiore Osmose in den Haag.
Tijdens mijn opleiding merkte ik dat de uitwerking van yoga op mij en de lessen die ik mee nam in mijn leven vanuit de yogaleer ervoor zorgde dat ik anderen enthousiast maakte voor yoga. De beste motivatie om ook daadwerkelijk te gaan lesgeven.

Ook mijn twee jonge neefjes wilden met mij “yogija’en” wat maakte dat ik opzoek ging naar de beste manier om yoga op kinderen over te brengen. Zo volgde ik eerste de peuter en kleuteryoga opleiding bij Marjolein Smit. Waarna ik ook bij Eigenwijze opleidingen van Marjolein een opleiding voor kinderyoga heb afgerond.

Elke leeftijdsfase kent nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen. Ik heb geleerd dat bij het ontdekken van je omgeving en jezelf het belangrijk is om genoeg geprikkeld te worden zonder daarbij overprikkeld te raken. Yoga kan helpen in het leren balanceren, zo worden activerende oefeningen afgewisseld met rustmomenten. Daarnaast is er aandacht voor de adem en vind ik het belangrijk dat er in de les ruimte is voor onderwerpen die bij de leerlingen spelen.

Het maakt voor mij geen verschil of ik kinderen of volwassenen voor me heb. Ik hoop altijd dat de lessen bijdragen aan het vergroten van vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, maar ook vertrouwen vinden in de verbinding waar yoga voor staat.