Maaike van Kesteren

Psycholoog
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail:     Maaike@denieuwelente-heemstede.nl
Tel:           06-41219610
Website:  puurpsychologie.nl 

Ik ben in 2002 afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en sindsdien ben ik werkzaam geweest als psycholoog in de reguliere zorg. In de loop der jaren heb ik gemerkt dat er duidelijk behoefte is aan meer flexibiliteit in de zorgverlening. Dit heeft ertoe geleid mijn eigen praktijk, Puur Psychologie, te beginnen. Ik ben van nature geïnteresseerd naar wat mensen beweegt en hoe zij met hun zorgen en problemen in het leven staan. Belangrijk vind ik toegankelijkheid, echt luisteren, verdiepen en onderzoeken. Dit doe ik dan ook met toewijding, kennis, praktijkervaring en een vleugje humor.

Ik lever private zorg aan adolescenten en volwassenen vanaf 18 jaar en heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft als voordeel dat u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft, dat er geen verplichte diagnose gesteld hoeft te worden, dat er geen wachttijden zijn, dat ik niet hoef te werken met standaard protocollen en dat uw privacy optimaal gewaarborgd blijft aangezien er geen medische informatie verstrekt wordt aan uw zorgverzekeraar.

Mijn werkwijze is integratief, wat betekent dat ik in mijn behandeling gebruik maak van verschillende behandelmethoden en interventies die gebleken effectief zijn ( o.a. cognitieve gedragstherapie,  schematherapie, oplossingsgerichte- en inzicht gevende psychotherapie). De behandelwijze kenmerkt zich door een persoonlijke benadering waarbij de zorg wordt afgestemd op uw klachten en behoeften.

Puur Psychologe biedt professionele laagdrempelige psychologische hulp in een ongedwongen sfeer. Dat kan tijdens een wandeling in de natuur (wandeltherapie), op locatie (op het werk of thuis), in een openbare ruimte of in de praktijkruimte bij De Nieuwe Lente in Heemstede.  Afspraken gaan in overleg en zijn tevens mogelijk in de avonduren of in het weekend.