Linde

Orthomoleculair Therapeut & DNA Specialist
View My Schdule

Phone:

06-53883158

Email Id:

Linde@denieuwelente-heemstede.nl

Address:

Biography:

Biografie
Mijn naam is Linde en ik ben in de Nieuwe Lente werkzaam als Orthomoleculair Epigenetisch therapeut en heb mij daarnaast gespecialiseerd als Lyme-therapeut (de ziekte van Lyme en co-infecties) en tevens als DNA- en Lymfe Drainage Specialist.

Orthomoleculaire epigenetische geneeskunde is een dynamische benadering voor het beoordelen, voorkomen en behandelen van complexe chronische ziekten. Conventionele medische behandeling zoekt naar specifieke problemen en behandelt die problemen (de symptomen). In mijn praktijk kijk ik naar de complexe relatie tussen voeding, levensstijl, menselijke relaties, omgeving en genetische factoren. Het fundamentele principe van deze vorm van geneeskunde berust op het besef dat elk mens een uniek genetisch organisme is in een unieke omgeving en dat een patiëntgericht medisch systeem hier rekening mee moet houden.

Als je niet tevreden bent over de kwaliteit van je gezondheid, ben je op de juiste plek.

Ik gebruik orthomoleculaire epigenetische geneeskunde om de oorzaak(en) van de symptomen/ziekte van de patiënt te achterhalen. Mijn doel is om te begrijpen waarom mensen ziek worden en patiënten te helpen hun lichaam te begrijpen en waarom het hen faalt wanneer dat het geval is.

In mijn praktijk maak ik naast een uitgebreide anamnese o.a. gebruik van de Slimyonik, een hoogwaardig medisch lymfe drainage apparaat. Het lymfestelsel is het drainagesysteem van het lichaam. Voedingsstoffen en afval van de cellen worden door het lymfesysteem getransporteerd. Soms heeft het lymfatische systeem ondersteuning nodig. Lymfedrainage met de Slimyonik gebruikt een pneumatisch compressiesysteem dat wordt toegepast op de benen en de buik. De behandeling helpt cellulitis, zwelling (oedeem) en waterretentie te verminderen. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij ontgifting en sneller herstel na (top) sport, het bevordert de afvoer van melkzuur. Het metabolisme en de stofwisseling wordt aanzienlijk verbeterd. Dit leidt o.a. tot vetverlies en verbetering van het uiterlijk van de huid.

Ook kan je in mijn praktijk terecht voor Low Level Laser behandelingen. Low Level Laser Therapie (afgekort LLLT), ook wel ‘Cold Laser’ of ‘Soft Laser’ therapie genoemd,  is een wetenschappelijk geteste behandelmethode op cellulair niveau dat een effectief wapen is gebleken in de strijd tegen tal van ziekten en aandoeningen.

Low Level Laser Therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Cellen in het lichaam absorberen de secuur gerichte lichtbundels en converteren ze in biochemische energie dat herstel en genezing bespoedigt. Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energie producerende delen van de cel, de mitochondria geheten, om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De ‘batterij’ van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren. De werking van de LLL is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Circulatie verbetering
  • Immuun stimulatie
  • Ontstekingsremming
  • Oedeem remming
  • Pijnstilling
  • Wondheling

Daarnaast doe ik veel DNA-onderzoek/Nutrigenomics. Nutrigenomics is de studie van de interactie van voeding en genen, waardoor zorgverleners een ongeëvenaard diepgaand inzicht kunnen krijgen in je persoonlijke voedingsbehoeften. Deze vorm van DNA analyse zorgt ervoor dat de gezondheidsrisico’s van verschillende eet- en leefstijlgewoonten per persoon nauwkeurig kunnen worden onderzocht.

Je genen liggen vast maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat genexpressie te beïnvloeden is door verandering van leefstijl (voeding, suppletie, beweging, stress vermindering etc.). Bij ziekte is het een middel om de stukjes van de puzzel te kunnen leggen op zoek naar mogelijke knelpunten en oorzaken en naar de juiste weg naar gezondheid. Bij vitaliteit is DNA analyse een heel goed middel ter preventie van ziekte en ‘healhy-aging’. Voor (top)sporters biedt het een uniek inzicht in het vermogen van het lichaam, de juiste voeding, beweging versus hersteltijd etc.

Mijn achtergrond

Naast een universitaire achtergrond heb ik een algemene medische opleiding gevolgd, aangevuld met orthomoleculaire geneeskunde (post-HBO), en een DNA-opleiding. Daarnaast heb ik in binnen- en buitenland masterclasses en seminars gevolgd op het gebied van de Ziekte van Lyme, Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS/ME) en preventieve geneeskunde en ‘Healthy Aging’.  Tevens heb ik veel ervaring en kennis van veilig ontgiften en het stimuleren van het lymfesysteem en gebruik ik de Low Level Laser Therapie ter bestrijding van pijn, het aanzetten van het immuunsysteem, het verhogen van energie (ATP) en stimuleren van celregeneratie.

Tarief consulten
Het tarief voor een intake consult bedraagt circa € 120,00, een vervolgconsult bedraagt circa € 60,-. Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd (€ 60,- per 30 minuten)

Een lymfe drainage en een behandeling met de Low Level Laser machine kosten € 60,- per behandeling.

DNA-testen en laboratoriumtesten zijn niet inbegrepen in de prijs van een consult.

Betaling
U krijgt een factuur mee die u eventueel kunt declareren bij uw (aanvullende) zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door bijna 40 zorgverzekeraars wordt erkend.