Mesologie is een geneeskunde die reguliere medische kennis op een prachtige manier combineert met traditionele Chinese geneeskunde, Ayur Veda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en electro-acupunctuur. Door deze verschillende zienswijzen te combineren kan ik een helderder diagnose stellen. Mesologie behandelt vooral chronische problemen, richt zich op de hele mens en gaat op zoek naar de oorzaak achter de klacht.

Wat moet u zich voorstellen bij een mesologisch onderzoek?
We nemen uw anamneseformulier door. Daarna komt u op de comfortabele behandelbank te liggen en via een pols-en tongonderzoek, een lichamelijk onderzoek en het praktisch pijnloos meten van 100 electro-acupunctuurpunten d.m.v. een meetgriffel, breng ik uw totale functioneren in beeld en ga op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Na de onderzoeken en de meting zoek ik naar de therapie.

De therapie bestaat uit een keuze van homeopathische middelen, supplementen van mineralen en vitamines, Indiase kruiden en voedings- en leefstijladviezen. De therapie kan ik direct controleren via de electro-acupunctuur.

Als mesoloog behandel ik vooral chronische problemen: vermoeidheid, maag- en darmproblemen, eczeem, spier-en gewrichtspijnen, migraine, auto-immuunziektes, menstruatieproblemen, onbegrepen ziektes etc. Maar u kunt een mesologisch consult ook preventief gebruiken. Voordat u klachten krijgt, vinden er al allerlei processen in u plaats, die later die klachten gaan veroorzaken. Die processen kunnen we via de mesologie bijsturen zodat die klachten voorkomen worden.

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NRM, NVVM en RCBZ. Een
consult duurt 75 minuten en kost 98 euro inclusief een verslag van het
eerste consult. Het consult wordt door verschillende
ziektekostenverzekeraars vergoed in de aanvullende pakketten.

 

Therapeut: René Höcker
Telefoon: 06 – 23656323
E-mailadres: rene@renehockermesologie.nl