Zwangerschapsyoga

Hatha zwangerschapsyoga is, speciaal gericht op de zwangerschap. Tijdens de lessen worden uiteenlopende onderwerpen over zwangerschap en geboorte vanuit een breed perspectief belicht. Maar de lessen zijn vooral gericht op veel ervaren en voelen, de adem heeft hierbij een centrale rol. De adem laat deelneemsters naar binnen keren, en verbindt ze met hun intuïtie en het kindje in de buik.

Je leert tijdens de lessen hoe je bewust kunt ontspannen en waarom dit zo belangrijk is. Ook onderzoek je welke houdingen en oefeningen jouw lichaam ontlasten en sterker maken tijdens de zwangerschap en bevalling.

Deelneemsters maken kennis met uiteenlopende houdingen om te baren. Op die manier vormen deze lessen de basis voor een ontspannen zwangerschap en bereiden ze jou voor op de geboorte van je kindje vanuit vertrouwen in je eigen lichaam.

Elke vierde yogales mag de partner mee, want het is van belang dat je je realiseert dat je het grootste gedeelte van de bevalling samen bent. In deze lessen krijgt de partner tips en oefeningen hoe de vrouw te ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kunt al beginnen als je drie maanden zwanger bent, tot vlak voor de bevalling.

De kosten voor de zwangerschapsyoga bedragen 20 Euro per les, en worden per vier weken voldaan.

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten, raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

 

Docent: Renate Kusters

Vrijdagochtend : 09:00 – 10:15 uur

Lesrooster

Proefles zwangerschapsyoga €20,00
€ 80,00, per 4 weken, elke 4e les is met partner.

Informeer bij de zorgverzekeraar naar de eventuele vergoeding.