Solveig van der Hoeven

Psychotherapeut
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E:mail:   solveig@denieuwelente-heemstede.nl 
Tel:        06-51860856

“je kan pas loslaten als je hebt vastgehouden”

Als je je als kind niet gezien, gehoord en begrepen hebt gevoeld, blijf je op zoek naar bevestiging. Je blijft je aanpassen, of je gaat zorgen voor. Bijvoorbeeld door je onzichtbaar te maken, je best te doen in de hoop dat de ander je wel ziet en goedkeurt. Of je hebt het ondertussen opgegeven en je afgesloten van je eigen behoeften, en het lukt je niet meer  contact te maken met je eigen gevoel of je gaat het contact met de ander niet meer aan. Je voelt je geïsoleerd en een buitenstaander en denkt dat de ander beter is en alles kan en jij niet. Je ziet in alles de afwijzing zoals je die vroeger ervaren hebt.

Ale je jezelf hierin herkent kan bondinggroepstherapie iets voor jou zijn. Daar leer je in de fysieke nabijheid van de ander, je weer emotioneel open te stellen. Je wordt gezien, gehoord en begrepen, waardoor je de negatieve overtuigingen over jezelf, zoals; ik ben  niet de moeite waard, ik ben niet goed genoeg of ik ben niet om van te houden, om kan buigen in positieve overtuigingen zoals ik ben wel om van te houden en ik ben goed genoeg.

Emotioneel open zijn in de fysieke nabijheid van de ander is soms een moeilijke opdracht. Als je de pijn van vroeger leert te omarmen, dan kun je de pijn ook weer loslaten omdat het oude pijn is.