Pepijn Vanthoor

Shiatsu therapeut
View My Schdule

Phone:

06-11017220

Email Id:

Pepijn@denieuwelente-heemstede.nl

Address:

Biography:

 

Het is mijn missie om mensen weer kennis te laten maken met hun lijf en innerlijke gevoelens waarop men kan vertrouwen. Uit het hoofd naar de weg van het lichaam. Met als doel meer comfort in het dagelijks leven en betere relaties met geliefden.

Ik help je graag op dit pad naar ontspanning.

Als fotograaf ben ik altijd geïnteresseerd geweest in verhalen, hierdoor heb ik goed leren kijken en luisteren. Ook heb ik als ondernemer vele drempels moeten overwinnen. Te lang heb ik dit vanuit mijn hoofd gedaan, en mijn lichaam in opstand kwam. Shiatsu heeft mij geleerd weer in relatie te komen mijn gevoel.

In 2013 ben ik gestart met de 4-jarige HBO Shiatsu opleiding aan de N.S.K.S en inmiddels geruime tijd actief als gecertificeerd Shiatsu therapeut.

Als Shiatsutherapeut help ik graag samen met jou eventuele blokkades te lokaliseren en op te heffen. Zo kunnen onder andere spanningen, angst, pijn en vermoeidheid verminderd worden.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert. In Shiatsu zijn invloeden uit de oosterse geneeskunde en westerse therapieën geïntegreerd.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een combinatie van druk op specifieke punten en strekkingen om zwakke gebieden te revitaliseren en om gebieden waar spanning wordt vastgehouden los te maken. Zo wordt het lichaam geholpen om harmonieus te functioneren.

Bij Shiatsu lig je op de grond, op een Japanse futon (de mat).  Deze massagetherapie wordt door de kleding heen gegeven. Als je voor een behandeling komt, neem dan een loszittende broek, een T-shirt/trui en lekkere warme sokken mee.

De behandelingen verlichten symptomen en kunnen een blijvende verbetering bewerkstelligen. Shiatsu is met name effectief bij stressgerelateerde klachten en klachten van het bewegingsapparaat. Te denken valt dan aan slaapproblemen, stress, angsten, burn out, depressiviteit, spierspanningen, gewrichtsklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en RSI. De holistische werkwijze maakt het mogelijk om in bijna ieder geval te behandelen.

Shiatsu werkt ook ondersteunend in combinatie met andere therapieën of medische behandelingen.

De behandelingen worden deels vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Tarieven

Behandeling + Intake 90 min. €94,00

Vervolgbehandeling   60 min. €70,00

Maak een afspraak 

De praktijk is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Daarnaast ben ik aangesloten bij de RBCZ. De GAT fungeert als geschillencommissie in geval van klachten.