Martine van de Velde

Fysiotherapeut
View My Schdule

Telefoon:

06-81800892

E-mail:

martine@vifysio.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56a, Heemstede

Meer info:

De naam van mijn praktijk is ViFysio wat staat voor Vitaliteit en Integratieve Fysiotherapie. Het concept van de integratieve zorg houdt hoofdzakelijk in dat reguliere en aanvullende methodes in de zorg gecombineerd worden. Dit resulteert in een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan, wat aansluit bij alle aspecten van die persoon.

Vanuit dit concept werk ik in mijn praktijk door zelf met verschillende methodes te werken én door samen te werken met andere therapeuten en zorgprofessionals uit zowel de reguliere als complementaire zorg.

Vitaliteit is voor mij binnen de fysiotherapie een belangrijk begrip. Het heeft te maken met drie kerndimensies: energie, motivatie & veerkracht. Waarbij energie gaat om het je energiek voelen, motivatie over doelen stellen in het leven en moeite doen om die te behalen en veerkracht over het omgaan met tegenslagen in het leven. Het sluit dus aan bij zowel lichamelijke als psychische aspecten.

Door dit begrip centraal te stellen focus ik op een positieve benadering bij behandelingen en randactiviteiten van de praktijk.

  • Wat kan je wél?
  • Hoe kan je zorgen dat je je energiek voelt?
  • Wat motiveert je en hoe kun je jezelf motiveren?
  • Hoe kan je omgaan met tegenslagen?

Focus op het gezond zijn en weer gezonder worden dus, in plaats van op de aandoening te focussen.

Kortom, een praktijk met een brede en positieve benadering van de fysiotherapie, met focus op gezond zijn, worden en blijven.

Een praktijk waar verder gekeken wordt dan lichaamsfuncties en aandoeningen en waar voor het beste resultaat wordt samengewerkt met verschillende zorgprofessionals. Waar je als patiënt op een professionele én persoonlijke manier benaderd wordt en precies op die punten ondersteund waar dat voor jou nodig is. En waar bovendien plezier in wat je doet, ook tijdens de behandeling, een belangrijk punt is!

Naast de algemene fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn en ben ik antroposofisch fysiotherapeut i.o.

Op de woensdagavond heb ik een sportgroepje voor mensen die graag op maat en met veel persoonlijke aandacht begeleid willen bewegen.

Locatie: Amsterdamse Waterleiding Duinen
(ingang Oase)
Tijd: 16.30 uur -17.30 uur