Janny ter Braak

Psychiater en relatietherapeut
View My Schdule

Telefoon:

06-29136771

E-mail:

janny@denieuwelente-heemstede.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56a, Heemstede

Meer info:

Ik ben psychiater sinds 2000. Mijn specialistenopleiding heb ik bij het AMC in Amsterdam gevolgd. Van 2000 tot 2006 heb ik bij de GGZ In Geest gewerkt. Bij de afdelingen ouderen (ambulant en kliniek), ziekenhuispsychiatrie en volwassen poli Spaarnepoort. Sinds 2006 werk ik bij GGZ Noord Holland Noord, eerst bij de divisie ouderen. Nu sinds april 2014 bij de consultatieve en liaisondienst in Medisch Centrum Alkmaar.

Op dit moment hanteer ik een wachtlijst vanwege de drukte.

De mens in zijn context zien en invloeden van de omgeving in de behandeling betrekken vind ik belangrijke aspecten aan de behandeling. Vandaar dat ik naast psychiater ook relatie- en gezinstherapeut ben. In 2006 startte ik met de opleiding voor EFT therapeut (emotionally focused therapy) en ben inmiddels gevorderd therapeut hierin. Op dit moment volg ik een training voor schematherapeut.

Sinds 2010 heb ik naast mijn baan als psychiater bij de GGZ Noord Holland Noord een eigen praktijk. De kleinschaligheid, het persoonlijke contact en het zelf vorm kunnen geven waren redenen om een eigen praktijk te starten. In het begin deed ik dit voornamelijk als relatietherapeut. Ik werk zeer nauw samen met twee EFT- relatietherapeuten in omgeving Alkmaar.
Werkwijze:

Ik werk veel met genogrammen (familie en persoonlijke geschiedenis) en het herkennen van patronen die zich herhalen. Zowel binnen het individu als ook tussen individuen. Verschillen tussen individuen en met name die tussen man en vrouw zijn belangrijke aandachtspunten. Tevens is de hechtingstheorie mijn vertrekpunt. Binnen de werkwijze van zowel de schematherapie als ook de emotionally focused therapy van Sue Johnson komt deze theorie duidelijk aan bod.

In het hier en nu werken, gericht op de emotie en interactie zijn zeer krachtige behandelingsaspecten. Daarnaast zijn humor, relativering, oprechtheid en samenwerking belangrijke items binnen de therapie.

In verband met de vele aanvragen hanteer ik een wachtlijst.