Ingrid Cornelisse

GZ-Psycholoog
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

E-mail:   ingrid@denieuwelente-heemstede.nl
Tel:

 

Tijdens een reis door Mexico nam ik het besluit mijn baan op te zeggen en Psychologie te gaan studeren. Mijn hart bleek te liggen bij de Geestelijke Gezondheidszorg, dus volgde ik daarna de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog en ging in dat veld werken. Na een aantal boeiende jaren bij grote GGZ-instellingen maakte ik de overstap naar de eerste lijn. Ik ging als zelfstandige werken bij een kleinschalige groepspraktijk, waar de nadruk lag op toegankelijkheid en gelijkwaardigheid tussen cliënt en behandelaar, voor mij belangrijke waarden.

Inmiddels, vele mooie ontmoetingen en interessante verhalen rijker, werk ik als bedrijfspsycholoog bij een praktijk met veel aandacht voor een goede balans tussen hoofd, hart en lijf. Gesprekken worden gecombineerd met lichaamsgerichte coaching. Daarnaast werk ik, op vrijdagochtend, bij De Nieuwe Lente waar ik mensen zie die door de huisarts zijn verwezen (zowel Basis GGZ als Gespecialiseerde GGZ). Ook hier is samenwerking met andere disciplines mogelijk.

Ervaart u somberheid, angsten, onzekerheid, fysieke spanning, stress, een veel te vol hoofd, moeite met grenzen stellen, zich opdringende herinneringen aan nare gebeurtenissen of andere verschijnselen die u beletten dingen te doen of keuzes te maken die belangrijk voor u zijn, dan kunt u zich bij mij aanmelden (via bovenstaand emailadres).

We kijken dan samen wat het beste werkt voor u om minder last van de klachten te krijgen, zodat u zich weer kunt richten op dat wat belangrijk en betekenisvol voor u is. Hierbij worden elementen uit Oplossingsgerichte Therapie en Acceptance and Commitment Therapy gebruikt. Als klachten het gevolg zijn van een schokkende ervaring, kan EMDR worden ingezet.