Gwen Rodenburg

Masseur, Massagetherapeut i.o
View My Schdule

Telefoon:

06-81633200

E-mail:

info@engwen.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56a, Heemstede

Meer info:

Website: engwen.nl

Mijn naam is Gwen Rodenburg (1971). Ik ben gediplomeerd masseur en massagetherapeut i.o. (HOLOS). Na intensieve training bij Instituut Massage bij Kanker bied ik nu ook mensen met een diagnose of voorgeschiedenis van kanker een verantwoorde en veilige massage.

Na 20 jaar “communiceren” in het bedrijfsleven werd ik ineens gegrepen door het mysterie van het lichaam, haar “interne communicatie”, haar lichaamstaal en het positieve effect van massage hierop. Ik heb het roer omgegooid, me in de boeken en op mede studenten gestort met als resultaat dat ik nu gediplomeerd holistisch masseur en massage therapeut i.o. ben.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat letterlijk alle structuren in ons lichaam (hersenen en ruggenmerg, het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormoonklieren, de spijsvertering, de huid, de spieren, bloedcellen etc.) met elkaar communiceren en elkaar op intelligente wijze beïnvloeden door middel van boodschapperstoffen en een netwerk van bindweefselvezels.

Als deze interne “lichaamscommunicatie” goed verloopt is ons lijf heel goed in staat onszelf gezond te houden, ook wel ons zelfgenezend vermogen genoemd. Maar als dit proces verstoord raakt, bijvoorbeeld door stress of ontregelde cellen, dan functioneert ons lichaam minder goed. Het immuunsysteem raakt verzwakt.

Aanraking in de vorm van massage is een eenvoudig maar zeer effectief middel om positieve invloed uit te oefenen op deze lichaamscommunicatie – zowel preventief als herstellend. Het laat het immuunsysteem beter functioneren. Een massage brengt rust waardoor het zelfgenezend vermogen haar werk kan doen.

Waarom ik dit doe? Omdat ik professioneel wil bijdragen aan het welzijn van anderen, zodat ze zoveel mogelijk uit het leven kunnen halen. Als ik, met een massage, jou een duwtje in de rug kan geven waardoor je met meer vertrouwen je pad kunt vervolgen, dan ben ik een blijer mens. Klinkt dat zweverig? Tja, maar dat is wel wat ik nastreef, op een niet-zweverige manier…

Ik heb een eigen praktijk in Haarlem en vanaf 1 februari 2018 werk ik op vrijdagmiddag in De Nieuw Lente.

Ik kijk er naar uit je bij De Nieuwe Lente te verwelkomen!