Evelyn van der Ploeg

Chi Kung
View My Schdule

Telefoon:

06 412 66 820

E-mail:

info@chikunghaarlem.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56A Heemstede

Meer info:

Website: chikunghaarlem.nl

Geïnteresseerd in andere culturen kwam Evelyn in 2000 in aanraking met Chi Kung training naar aanleiding van een blessure. De blessure verdween en Evelyn was gegrepen voor het leven. Mateloos gefascineerd door de Chi Kung training.

Chi Kung is een zachte training met groot effect. Je wordt sterk en veerkrachtig, soepel. Zowel lichamelijk als geestelijk. Visie daarbij is dat het niet uitmaakt hoe je lichamelijke staat van zijn is. Je kan op elke leeftijd en in elke staat kiezen iets in jezelf te investeren. En het beste uit jezelf te halen.

Je ziet het de mensen in China bij zonsopkomst doen in de parken. De training komt voort uit het boeddhisme en geeft het effect van Yoga en Mindfulness ineen. Je traint zoals ze in China zeggen : “ Long Happy Life. “

Evelyn volgde haar opleiding bij meerdere Chi Kung docenten en bezocht in China de oude Chinese leermeesters. Bezocht de heilige plekken van het boeddhisme langs de zijderoute en Tibet. Chi Kung komt uit dezelfde bron als Mindfulness Yoga en Pilates. Goed voor je gezondheid, je houding en coördinatie en je plezier in het leven.

De cursisten beschouwen Chi Kung als aanvulling op onze Westerse manier van denken en geven aan dat de kennis zowel nieuw als fascinerend is. Hoe meer gevorderd je raakt, hoe interessanter de materie wordt. Evelyns enthousiasme voor Chi Kung ligt vooral in de praktische toepassing in het dagelijkse leven.

In 2005 richtte Evelyn haar eigen Chi Kung Studio op in Haarlem en sindsdien werkt zij met heel veel plezier als chi kung docent en trainster. Haar oudste leerling is 93 en haar jongste 21. Workshops, Lezingen en Bedrijfstrainingen zijn onderdeel van haar activiteiten.