Dirk Hazelhoff

Mindfulnesstrainer
View My Schdule

Phone:

06 - 12079856

Email Id:

Address:

Biography:

  • E-mail:   dirk@denieuwelente-heemstede.nl
  • Tel:         06 – 12079856

 

Dirk Hazelhoff heeft vele jaren een fysiotherapiepraktijk gehad, hij werkte in een antroposofische setting. In zijn behandelwijze kreeg het element aandacht een steeds belangrijker plaats. Als onderdeel van zijn therapieën stimuleerde hij zijn patiënten om met aandacht aanwezig te zijn bij het bewegen, bij het voelen, bij het ademen. Dit kwam niet alleen hun fysieke functioneren ten goede maar ook hun vermogen om in het hier en nu te zijn en een gevoel van heelheid te ervaren.

Van hieruit ontstond de volgende stap in zijn ontwikkeling: hij ging Mindfulness beoefenen en besloot spoedig daarna de trainersopleiding te volgen. Sinds 2012 geeft hij mindfulnesstrainingen, aan groepen en individueel.

Dirk is inmiddels een ervaren mindfulnesstrainer, volledig gecertificeerd en lid van de beroepsvereniging VMBN.

“De essentie van mindfulness is aandachtig zijn. Je kunt ook zeggen: wakker zijn in het moment. Met aandacht – of een wakker bewustzijn – zie je beter wat de situatie die zich hier en nu aandient jou te bieden heeft. Misschien wel fijne dingen, uitdagingen, in ieder geval keuzemogelijkheden. Eenvoudigweg door aandacht verschaf je jezelf een nieuwe, frisse blik op jezelf, op situaties. Zo kun je je losmaken van vooroordelen, weerstanden, twijfels en beslommeringen. En wanneer je die hebt losgelaten, even afstand genomen, dan kun je vanuit die positie zien dat je keuzemogelijkheden hebt, dat er nieuwe richtingen zijn om in te slaan. In het leven van alledag kan dat betekenen: minder stress, minder gedoe, meer tijd voor zinvolle en plezierige zaken. Meer balans in je stemming en gedrag. Het doel van de beoefening van mindfulness is vrijheid!”

Bij De Nieuwe Lente geeft Dirk losse Mindfulness lessen.

Heb je al eens een Mindfulness cursus gevolgd, overweeg je er een te volgen, of wil je je niet 8 weken vastleggen voor een cursus? Dan is dit de ideale les voor jou!