Rachel Beumer

Coaching angst-paniekstoornis en HSP Jongeren en jongvolwassenen
View My Schdule

Phone:

Email Id:

Address:

Biography:

 

Angst en paniek, het kan je leven beheersen. Het belemmert je om de dingen te doen die je wil doen, die je fijn vindt, die het leven de moeite waard maken. Angst en paniek kunnen ervoor zorgen dat alles een onbeklimbare berg lijkt, dat je overal tegenop ziet.

Mensen die lijden aan een angst- of paniekstoornis hebben veelal last van negatieve gedachten. Die uiten zich vooral lichamelijk; in de vorm van hartkloppingen, duizeligheid, een angstig en opgejaagd gevoel, ademnood, beven, spierkrampen, tintelingen in armen of benen of rondom de mond. Die gevoelens leiden vaak weer tot angst voor ziektes of hypochondrie. En zo blijft het cirkeltje ronddraaien.

Herkenbaar?

Ik hoop dat ik je gerust mag stellen: er is iets aan te doen.

Ik heb zelf jarenlang te maken gehad met angst- en paniekstoornissen, en ik ben een hoog sensitief persoon (HSP).

HSP, misschien heb je er wel eens van gehoord. Misschien ‘ben je er zelf één’, misschien ken je zo iemand van dichtbij.

HSP’ers voelen zich vaak anders dan anderen. Ze kunnen langer blijven ‘hangen’ in bepaalde gebeurtenissen of hebben meer tijd nodig om deze te verwerken. Ze verplaatsen zich vaak overdadig in een ander en kunnen daardoor zichzelf vergeten. Ze zijn erg gevoelig voor prikkels en kunnen sterke geuren, harde geluiden, drukte of fel licht minder goed verdragen.

Ik ken als geen ander de uitdagingen. Gelukkig heb ik ook mogen leren dat HSP geen stoornis is, maar een mooie karaktereigenschap. Een ‘superpower’, eigenlijk.

  • Ook ik heb verschillende therapieën gevolgd.
  • Ook ik ben door de medische molen gegaan.
  • Ook ik heb me afgewezen gevoeld, anders dan anders, ‘raar’.

Door mijn eigen ervaringen en de opleidingen die ik heb afgerond weet ik als geen ander wat iemand die hiermee worstelt doormaakt.

Nu ben ik sterker dan ooit. En dat gun ik mijn cliënten ook.

In mijn praktijk richt ik me vooral op jongeren en jongvolwassenen. Onderzoek wijst uit dat de psychische en mentale problemen onder deze groep in een korte tijd enorm zijn toegenomen. In de zorg is momenteel sprake van lange wachtlijsten, waardoor veel jongeren niet de hulp krijgen die zij zo hard nodig hebben.

Ik werk graag samen met jongeren omdat ik me goed met hen kan identificeren en graag wil bijdragen aan hun kwaliteit van leven.

Spreekt dit je aan?

Tijdens mijn opleidingen tot angst- en paniekstoornis coach en HSP coach leerde ik een methode die snel en effectief is, en die volledig past bij jou. We zijn immers allemaal verschillend.

Samen gaan we op zoek naar waar jouw angst vandaan komt. We gaan niet graven in het verleden, maar we kijken naar de toekomst.

Ik ben empathisch, open-minded en zeer doortastend. Kortom, je bent bij mij in goede handen.

Ik geef je de praktische tools om beter om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens. Ik leer je anders te denken en om te gaan met alle lichamelijke sensaties die je ervaren, zodat je weer van je leven kunt genieten.

Wil je direct een afspraak maken, of een vrijblijvend gesprek inplannen om te zien of het klikt? Wees welkom!

 

Follow me: