Massage bij Kanker

“Ik ben sinds mijn diagnose van kanker eindelijk even 30 minuten niet ziek geweest” – Gea van der Weert

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, staat de wereld voor jou en voor de mensen om je heen, totaal op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet echt meer op jou als mens. De aanrakingen die je krijgt hebben meestal een medisch doel en staan in het teken van een mogelijke operatie en/of behandelingen zoals chemotherapie, bestraling of hormoontherapie. Ervaar je stress door onzekerheid over de toekomst? Voel je je vervreemd van je eigen lichaam? Ben je het echte contact met jezelf kwijt? Massage bij Kanker kan wat voor je kan betekenen (ook als je je al lang geen kankerpatiënt meer voelt).

Vertrouwen in je eigen lichaam terug vinden
Massage bij Kanker biedt geen genezing, maar kan wél de kwaliteit van leven verbeteren. Het kan klachten als misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen. Een massage helpt om het contact met en het vertrouwen in je eigen lichaam terug te vinden. Je lichaam ervaart dat aanraking ook prettig en ontspannend kan werken en ondersteunt op deze manier het herstel.

Mag Massage bij Kanker eigenlijk wel?
Ja, dat mag, zolang er rekening gehouden wordt met de algehele conditie.
Ik zal je voorafgaand aan de eerste afspraak een uitgebreid intakeformulier toesturen met de vraag deze zo zorgvuldig mogelijk in te vullen. Mocht ik aan de hand van het intakeformulier ergens over twijfelen dan kan het zijn dat ik je zal vragen om contact op te nemen met je huisarts. Aan de hand van alle verkregen informatie maak ik een behandelplan geheel afgestemd op jouw situatie. Zo kan ik je een veilige en verantwoorde massage bieden. Dat betekent dat ik de duur van de massage en de gegeven druk en het te masseren lichaamsdeel in nauw overleg met je afstem.

Massage bij Kanker is mogelijk in elke fase van de ziekte, ook in de palliatieve fase. Wanneer het niet mogelijk is naar mijn praktijk te komen, kan ik in overleg ook thuis of in het ziekenhuis komen.

Ik ben aangesloten bij Netwerk Massage bij Kanker( www.massagebijkanker.nl) gefaciliteerd door Instituut Massage bij Kanker. Het Instituut is een nationaal en internationaal erkend trainings- en kennisinstituut op het gebied van complementaire zorg in de oncologie en verzorgt trainingen voor gekwalificeerde massagetherapeuten en zorgprofessionals, zodat zij in staat zijn mensen met een diagnose of voorgeschiedenis van kanker een verantwoorde en veilige massage te bieden.

Therapeut : Gwen Rodenburg
Telefoon : 06 816 33 200