Hatha yoga

De Hatha-yoga is een mengvorm en richt zich voornamelijk op het lichaam en de adem. Door lichaams-, adem- en ontspanningsoefeningen worden er processen in werking gezet die (on)bewust positief doorwerken op lichaam en geest. Zeker als deze worden gedaan in combinatie met de adem, welke een belangrijke ondersteuning is en een bron van energie.

Een kenmerk van yoga is dat het niet dwingend is, het gaat hierbij niet om de prestatie maar om de ervaring. Elke oefening op elk niveau is goed, mits met een open aandacht uitgevoerd. De houdingen tijdens de yogalessen hebben invloed niet alleen op de gewrichten en spieren, maar ook op de organen, klieren, bloedvaten en evenwicht.

Yoga werkt het beste als het op een zo ontspannen mogelijke manier wordt uitgeoefend. Vandaar dat de aandacht tijdens de les vooral een luisterende kwaliteit heeft, voelend wat zich in jezelf aandient aan fysieke reacties, stemmingen en gedachtepatronen. De lessen worden vanzelfsprekend afgesloten met een eindontspanning.


Docenten: Astrid Dijkzeul & Birgit Lentz

Lestijden

Maandagavond 19.00- 20.00 uur

Dinsdagavond 19.00 – 20.00 en om 20.15 – 21.15 uur

Woensdagochtend: 09.30 – 10.30 uur

Lesrooster