DNA onderzoek

DNA ANALYSE/NUTRIGENOMICS

‘Genes load the gun but the environment pulls the trigger’

Nutrigenomics is de studie van de interactie van voeding en genen, waardoor zorgverleners een ongeëvenaard diepgaand inzicht kunnen krijgen in je persoonlijke voedingsbehoeften. Deze vorm van DNA analyse zorgt ervoor dat de gezondheidsrisico’s van verschillende eet- en leefstijlgewoonten per persoon nauwkeurig kunnen worden onderzocht.

Je genen liggen vast maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat genexpressie te beïnvloeden is door verandering van leefstijl (voeding, suppletie, beweging, stress vermindering etc.). Bij ziekte is het een middel om de stukjes van de puzzel te kunnen leggen op zoek naar mogelijke knelpunten en oorzaken en naar de juiste weg naar gezondheid. Bij vitaliteit is DNA analyse een heel goed middel ter preventie van ziekte en ‘healhy-aging’. Voor (top)sporters biedt het een uniek inzicht in het vermogen van het lichaam, de juiste voeding, beweging versus hersteltijd etc.

Linde is opgeleid DNA-Practitioner en werkt samen met een onafhankelijk laboratorium (www.nordic-labs.com) voor DNA analyse in Denemarken.

DNA Health Analyse is ontworpen om mogelijke (levensstijl)ziekten te identificeren en het welzijn en de gezondheid van patiënten te optimaliseren door hun levensstijl en voedingskeuzes te personaliseren. De DNA-gezondheidsbenadering helpt de zorgverlener bij het vaststellen van de optimale voeding, suppletie en leefstijl die nodig is voor een goede gezondheid, lange levensduur en risicobeperking door ziekten.

Door middel van genetisch onderzoek ontdek je welke risico’s je loopt en hoe je deze het beste kunt aanpakken. De DNA analyse wordt gedaan via het wangslijmvlies (met een staafje zelf af te nemen).

DNA Health bestaat uit DNA-gezondheidstests van 36 gen varianten die betrokken zijn bij de volgende biologische processen die verband houden met het risico op chronische (leefstijl)ziekten:

Klachten

  • Cholesterol metabolisme en risico op hart- en vaatziekten
  • Botgezondheid & risico op osteoporose
  • Methylering en risico op kanker
  • Ontsteking en oxidatieve stress
  • Ontgiften/biotransformatie
  • Insuline gevoeligheid en risico op diabetes
  • Voedselreactiviteit, inclusief lactose-intolerantie, cafeïneverwerking, zoutgevoeligheid

Therapeuten