Oosterse Geneeswijzen baseren zich op het beïnvloeden van de Qi (levensenergie) die door meridianen (energiebanen) in het lichaam stroomt.
De werking van meridianen bestaat uit het in beweging brengen en houden van Qi en bloed, zodat weefsels, organen, huid, spieren, pezen en botten voortdurend gevoed worden.

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat die energie vrij kan stromen. Klachten ontstaan wanneer energiebanen geheel of gedeeltelijk zijn geblokkeerd. Door de blokkade te verminderen, of op te heffen, verminderen of verdwijnen klachten.

Eén van de manieren om zo’n blokkade aan te pakken is met Shiatsu therapie. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’ en wordt wel vergeleken met acupressuur en drukpuntmassage. Blokkades in de meridianen worden behandeld door het geven van druk met duimen, vingers, elleboog, knie of handpalm en door rotaties en strekkingen.

Shiatsu kan bijvoorbeeld ingezet worden bij de volgende symptomen:

– Hoofdpijn / migraine
– Slaapproblemen
– Spijsverteringsklachten
– Menstruatie- en overgangsklachten
– Spierspanning
– Depressie, burn-out, vermoeidheid
– Nek, rug en schouderklachten
– RSI, tennisarm of golf-arm
– Het doel van de behandeling is het natuurlijke, zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren waardoor verbetering of herstel mogelijk is.

Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven; het is daarom van belang dat u tijdens de behandeling loszittende (bijvoorbeeld sportkleding) draagt.

Op maandagmiddag en woensdagochtend ben ik werkzaam in De Nieuwe Lente.

De kosten:

Shiatsu 60 min. €55
Do-In yoga (wekelijkse lessen) 60 min. €10
Alle overige massages 30 min. €30

Therapeut: Froukje Verhoef
Telefoonnummer: 06-38115502
E-mail adres: info@shiatsu-verhoef.nl