Charlotte te Gussinklo

Orthomoleculair therapeut
View My Schdule

Telefoon:

06-53777622

E-mail:

info@gezondlevenpraktijk.nl

Adres:

Raadhuisstraat 56a, Heemstede

Meer info:

Mijn geloof in voeding als medicijn ontstond al vroeg. Als puber kreeg ik de diagnose PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) en na jaren buikpijn, lichamelijke ongemakken en de opmerking “leer er maar mee leven” besloot ik mij te verdiepen in natuurlijke manieren om mijn PDS te lijf te gaan. En zo kwam voeding op mijn pad en mijn passie was geboren. Ik genas mijzelf van PDS en mijn geloof in voeding als medicijn groeide met de dag. Alledaagse kwaaltjes, zoals PMS, hoofdpijn en amandelontsteking ging ik te lijf met voeding en natuurlijke antibiotica. Uiteindelijk heb ik mij in 2009 laten omscholen tot Voedingsdeskundige om ook anderen te begeleiden naar een gezonder leven.

Uiteindelijk was 2013 het moment dat er geen weg meer terug was en ik besloot dat ik van mijn passie mijn werk wilde maken. Een jaar eerder was ik voor het eerst moeder geworden, moeder van Jeroen. En hoe gek ik ook was op mijn kindje, genieten kon ik niet. Ik was alleen maar moe. Niet een beetje moe, nee, intens moe. Ook was ik veel ziek. Ik had regelmatig migraine en bij iedere menstruatie kreeg ik amandelontsteking, waardoor dit een chronisch probleem werd. En de roze wolk was ver te zoeken; ik kampte met neerslachtige gevoelens. Ik voelde mij lichamelijk en mentaal totaal uitgeput.

Mijn verhaal

Ik wist natuurlijk al dat voeding een grote rol speelt in gezond worden en gezond blijven, maar in juni 2013 zag ik toevallig een advertentie van de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie. Hoewel ik nog “met duct tape aan elkaar hing” besloot ik me aan te melden en mij te verdiepen in hormoonbalans en in het bijzonder voeding voor, tijdens en na de zwangerschap. Er ging een wereld voor mij open, maar nog mooier was dat ik precies wist hoe ik mijn eigen kwaal – een bijnieruitputting na een heftige zwangerschap en bevalling – moest behandelen.

Tijdens mijn opleiding kwam ik ook in contact met “detoxen”. Mijn kennis van detoxen ging niet verder dan het programma dat Patty Brard had gemaakt op Ibiza. Ik stond er in ieder geval behoorlijk sceptisch tegenover. Toch intrigeerde het detoxen mij ook. Ik besloot in 2015 zelf een sapvastenkuur te doen. En hoewel het pittig was, heb ik nog nooit zoiets helends meegemaakt. Ik besloot dan ook om mij in verschillende opleidingen en cursussen verder te verdiepen in detoxen.

Naast verscheidene opleidingen en cursussen op het gebied van voeding, orthomoleculaire geneeskunde en detoxen, heb ik in 2016 tevens de HBO Medische Basiskennis volgens de PLATO-eindtermen afgerond.